Thursday 3 October 2024

Meet the Characters Part Three // Hahmoesittelyt osa kolme

 Toren Eddesen, a mercenary from the northern queendom of Aenerhjelm, is one of the main characters of The Heirs of Duty. Though he is a sellsword, he always tries to solve problems without violence, drawing his blade only when he has no other choice. Still, he is a fierce fighter and one of the most celebrated warriors of the Sons of Stryader, the mercenary brotherhood he belongs to. He is also famous for his countless adventures outside the battlefields, often including a damsel in distress.

Despite his having lost his eye on one of his campaigns in the Principalities, Toren is popular among the opposite sex and a tad too eager for his own best interest to charm his way under their skirts. He is an honourable man in general, a man who has never broken a promise, but when it comes to women he turns out to be quite the rascal. With no intention ever to commit to a long-term relationship, he has broken countless hearts and supposedly sired a smallish army of bastards. All in all, Toren is a contradictory character: on the other hand a man of a staunch sense of honour, on the other as irresponsible as anyone can get.

In The Heirs of Duty, he becomes Princess Miona's bodyguard though his purpose in coming to Conqueror's Cape was to find his brother, Adan. When he runs out of cash, he has no choice but to get a job and the royal announcement promising twenty pieces in gold for a task that seems like a joyride to a seasoned mercenary is impossible to disregard. 

Toren Eddesen, pohjoisesta kuningatarkunta Aenerhjelmistä kotoisin oleva palkkasoturi, on yksi Riimuin kirotun päähenkilöistä. Vaikka palkkamiekka onkin, hän pyrkii ratkaisemaan ongelmat ensisijaisesti puhumalla ja tarttuu miekkaansa vasta, kun muuta vaihtoehtoa ei ole. Siitä huolimatta hän on peto taistelukentillä ja yksi Stryaderin poikien, palkkasoturiveljeskuntansa, tunnetuimmista sotureista. Hän on niittänyt mainetta myös taistelukenttien ulkopuolella, jolloin hänen seikkailunsa useimmiten liittyvät tavalla tai toisella neitojen pelastamiseen pulasta. 

Vaikka hän on menettänyt silmänsä eräällä Ruhtinaskuntiin suuntautuneella sotaretkellään, Toren on suosittu vastakkaisen sukupuolen keskuudessa ja hitusen liian innokas hurmaamaan tiensä heidän hameidensa alle. Hän on yleisesti ottaen kunniallinen mies, joka ei ole koskaan pettänyt antamaansa lupausta, mutta naisten suhteen hän on osoittautunut melkoiseksi vekkuliksi. Vailla aikamustakaan sitoutua pitkään suhteeseen, hän on särkenyt lukemattomia sydämiä ja olletinkin siittänyt komppanian isättömiä lapsia. Kaiken kaikkiaan, Toren on varsin ristiriitainen hahmo, yhtäältä vankkumattoman kunniantuntoinen, toisaalta täysin edesvastuuton huithapeli.

Riimuin kirotussa hän pestautuu prinsessa Mionan henkivartijaksi, vaikka alunperin tulikin Länteistennousuun etsimään veljeään Adania. Hänen matkakassansa kuitenkin kuivuu, eikä hänellä ole muuta vaihtoehtoa kuin etsiä töitä ja kuninkaallista julistusta, joka lupaa kaksikymmentä kultarahaa tehtävästä, joka kokeneelle palkkasoturille vaikuttaa helpolta kuin heinänteko, ei voi ohittaa. 

No comments:

Post a Comment